För kvinnor här hemma – och i fattiga delar av världen

Prexidio startades med två parallella mål: att hjälpa kvinnor att få en mer jämställd arbetsdag OCH att hjälpa kvinnor i fattiga delar av världen att få ett bättre liv.

I ett led att kunna genomföra vårt hjälparbete har vi slutit ett samarbete och sponsorsamarbete med Equmeniakyrkan i Kongo Kinshasa – en välrenommerad hjälporganisation som funnits i landet i decennier. Tillsammans har vi skapat det vi kallar Prexidio-kittet som består av ett paket med bindor, en tvål samt ett informationsblad om menstruation. Prexidio-kitten delas ut gratis på vårdcentraler som drivs av kyrkan på den kongolesiska landsbygden i ett led att öka tillgängligheten på skydd men också för att informera om vikten av att hålla sig ren under menstruationen samt att motverka de starka stigman som råder kring detta. Det har visat sig viktigt att få kvinnorna att ta sig till vårdcentralerna för att hämta kitten då mötena också öppnar upp möjligheter att kartlägga andra sjukdomar samt för att sprida information om hälsofrämjande åtgärder.

Tillsammans med Equmeniakyrkan har vi lagt grunden för ett unikt distributionsnät till fattiga byar på den Kongolesiska landsbygden. Med hjälp av kyrkans befintliga distribution ut till sjukhus och vårdcentraler når vi också ut med våra produkter direkt till de som behöver dem allra mest. På kartan intill visas vilka områden vi når ut med Prexidios mensskyddskit. 

Vårt initiativ har också gett ringar på vattnet och fått andra organisationer att vilja vara med och bidra på olika sätt. Exempelvis har ACO valt att göra en omfattande donation av tvål som vi har förmedlat vidare till sjukvårdsenheterna. Likaså har vårt moderbolag NAN Safety sponsrat stora mängder andningsskydd till sjukhusen och vårdcentralerna i Kongo Kinshasa.

Som kund till Prexidio möjliggör ni vårt fortsatta arbete att stötta fattiga flickor och kvinnor i Kongo-Kinshasa. Dessutom bidrar ni till att göra arbetsdagen lättare för alla på ert kontor – oavsett vilken dag i månaden det är!

Prexidio har ett samarbetsavtal med Equmeniakyrkan för arbetet i Kongo Kinshasa och stödjer även systerkyrkorna CEC och CEBU (den katolska kyrkan) i deras hälsovårdsarbete. Totalt omfattar det 10 sjukhus, varav ett stort ekumeniskt regionsjukhus samt 25 mindre sjukvårdsinrättningar i huvudstaden Kinshasa och provinserna Kongo Central och Mai-Ndombe.

Totalt handlar det om 10 sjukhus, varav ett stort ekumeniskt regionsjukhus, och 25 mindre sjukvårdsinrättningar i huvudstaden Kinshasa och provinserna Kongo Central och Mai-Ndombe.

Vill du veta mer om Prexidio?

Tveka inte på att höra av dig, så svarar vi så fort vi kan. 

Söndag,Måndag,Tisdag,Onsdag,Torsdag,Fredag,lördag
Januari,februari,Mars,April,Maj,Juni,Juli,Augusti,September,Oktober,November,December
Det finns inte tillräckligt av dessa artiklar. Endast [max] vänster.
Lägg till i önskelistaBläddra i önskelistaTa bort önskelista
Kundvagn

Din vagn är tom.

Tillbaka till sidan