Hur många mensskyddsbehållare behöver vi och var ska de placeras?

Det kan vara svårt att avgöra hur många mensskyddsbehållare som behövs eller var de ska placeras. En riktlinje kan vara att ingen ska behöva gå långt för att hitta ett mensskydd. För att hitta en lösning som fungerar för din verksamhet kan det vara hjälpsamt att ställa följande frågor:

 

  • Ungefär hur många personer har behov av mensskydd?
  • Hur ser fastigheten ut?
  • Hur många toaletter finns det och var är de belägna?

Om du är osäker på hur du ska gå till väga kan du alltid kontakta Prexidio för hjälp. Vi har erfarenhet av att ge referenser och rekommendationer baserat på hur andra kunder har löst liknande utmaningar.

Hur ska vi beräkna vår förbrukning av mensskydd?
Det är inte helt lätt att förutse hur stor efterfrågan på mensskydd kommer att vara i en verksamhet som tidigare inte har erbjudit det. Av den anledningen har vi tagit fram ett abonnemang som ger er möjlighet till gratis påfyllning. På så sätt har ni full kontroll över vad tjänsten kommer att kosta er i förväg oavsett hur många mensskydd som går åt. Baserat på ungefär hur många som har behov av skydd samt hur många toaletter/omklädningsrum ni har, tar vi fram ett förslag på hur många dispensers som kan vara lämpligt att skaffa. Föredrar ni att köpa loss dispensrarna från start och istället beställa vid behov går det att ordna.
Hur fylls behållarna på med nya skydd?

Prexidios behållare är enkel att fylla på. De låses upp på ovansidan så att tomma boxar kan bytas ut mot fyllda. Prexidio skickar ut nya mensskydd motsvarande er förbrukning, så att antingen verksamhetens städpersonal eller vaktmästare eller annan kan fylla på behållarna vid behov.  

Vad för slags mensskydd har Prexidio?

Prexidios behållare fylls med både tamponger och bindor för att tillgodose våra användares skilda behov. Våra dermatologiskt testade mensskydd tillverkas inom EU på ISO-certifierade produktionsenheter och håller mycket hög kvalitet. Storleken på skydden som ingår i våra boxar är i storlek Normal.

Har ni ekologiska skydd?

Prexidio erbjuder även bindor och tamponger av GOTS-certifierad ekologisk bomull. I samband mer er beställning väljer ni vilken typ av skydd ni önskar fylla er dispenser med.

Kan ni ta fram en egen design åt vår verksamhet?

Önskar ni få er egen logotype på behållarna ordnar vi det och vi kan också skapa helt nya förpackningslösningar för mensskydd till er verksamhet. Kontakta oss med era önskemål så tar vi fram en produkt som passar just er.

Har Prexidio något hållbarhetsarbete?

Prexidio arbetar aktivt för ett hållbart samhälle. Våra mensskyddsprodukter och behållare tillverkas därför inom EU på ISO-certifierade produktionsenheter och håller mycket hög kvalitet. Behållaren är återvinningsbar till 100%. Vi lagerhåller våra produkter på en hypermodern anläggning utanför Ljungby som bland annat är självförsörjande med el med hjälp av sitt solpanelklädda tak. Prexidio miljökompenserar all frakt till noll utsläpp med vår fraktpartner Schenker.

Prexidio erbjuder dispensrar som både är tillverkade av återvunnet material och som dessutom är återvinningsbara.

Vad händer om en behållare går sönder?

Om en behållare skulle gå sönder ser vi till att ersätta den med en ny utan kostnad (gäller ej om skadan beror på direkt skadegörelse). Kontakta Prexidio så hjälper vi er.

Är det någon bindningstid för Prexidios abonnemang?

Väljer ni ett abonnemang med gratis påfyllning gäller det under minst 24 månaders tid och löper sedan på med tre månaders uppsägningstid. Ni kan alltid välja att avbryta abonnemanget och i stället köpa loss dispensern om ni skulle föredra det.

Hur lång är leveranstiden och var levererar ni?

Prexidio levererar till alla EU-länder samt Norge varje arbetsdag. Leveranstiden är vanligtvis 2–5 arbetsdagar från det att beställningen har gjorts. Extra påfyllningar går ofta ännu snabbare.

Går det att hyra Prexidios mensskyddsbehållare en kortare period?

Absolut. Ska ni ha ett event eller har er verksamhet på ett temporärt ställe kan vi ordna så att ni får ta del av vår tjänst under en tidsbegränsad period. Kontakta oss så hjälper vi er vidare.